Werk dichter bij huis

Werken als mediator / vanuit huis

Geplaatst op

Het is mogelijk om tegenwoordig steeds meer vanuit huis te werken. Op deze manier zul je gemakkelijker de hotspots vermijden waarin het coronavirus zich kan verspreiden. Je kunt zien hoe zeer het thuiswerken allerlei nieuwe vormen aangenomen heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillende thuiskantoren die er in de huizen veranderd zijn in uitstekende werkplekken. Vanuit huiswerken is ook heel goed mogelijk wanneer je bijvoorbeeld in de sector welzijn of een aanverwante daaraan werkt. Bijvoorbeeld als mediator. We nemen in deze tekst even met je door wat dat werk inhoudt. 

Bij mediator Amersfoort zitten ze voor je klaar om je te helpen als je zelf problemen ervaart. Lees snel verder in deze blog wat mediation inhoudt. Je kunt ook altijd even aan hen vragen wat je zelf kunt doen om mediator te worden. 

Moet ik naar school om mediator te worden? 

Wanneer je aan het werk wilt als mediator, dan is het niet nodig om een opleiding te volgen erin, het is immers geen beschermd beroep en iedereen mag zich mediator noemen. Wel wordt er vaak gevraagd, als je in een kantoor bij iemand gaat werken, om te laten zien of je er een opleiding in gedaan hebt of niet, of dat je bijvoorbeeld veel werkervaring hebt.

Zelfstandig als mediator aan de slag is natuurlijk ook altijd mogelijk, bijvoorbeeld online counseling geven. 

Wat houdt het werk van mediator in? 

Als we kijken naar de inhoud van het werk van mediator, dan valt het op dat het in feite gaat over het goed luisteren naar twee partijen die met elkaar in de clinch liggen om zo ruimte te scheppen voor een constructief gesprek waarin beide visies, zonder er direct een waardeoordeel aan te verbinden, op tafel gelegd kunnen worden en waar uiteindelijk een plan uit voortvloeit waar beide partijen het over eens kunnen zijn en waardoor er een stap gemaakt kan worden in zowel de communicatie als de vooruitgang in een bepaald proces, zij het een scheiding of een ander juridische aangelegenheid.

Gerelateerde berichten

DMS in de cloud: werk toe naar een hybride kantoor

Sinds de pandemie van een paar jaar geleden zijn we steeds meer thuis gaan werken. In eerste instantie was dat even wennen, want veel organisaties...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden