We nemen in deze blog met jou door wat flashcard zijn en wat je eraan hebt in combinatie met jouw leerstijl. Er zijn verschillende soorten mensen met verschillende soorten leerstijlen, maar in vele gevallen zie je wel dat ze gebruik maken van de techniek van opschrijven en herhalen. Dit kan erg goed met flashcards. Lees even met ons mee!

Voordelen flashcards

Flashcards zijn erg handig en een stuk praktischer dan zelf allemaal kaartjes maken op post-its die dan aan elkaar vastgeplakt raken of waarvan uiteindelijk de tekst niet goed leesbaar meer is omdat er bijvoorbeeld geen lijntjes opstaan. Op flashcards staan lijntjes en dat schrijft een stuk gemakkelijker. Er zijn een heleboel mensen die gebaat zijn bij het gebruik van flashcards. Het kan zijn dat je een student bent of een scholier die een tentamen moet leren en gewoon kleine steekwoorden op flashcards wil zetten, maar het kan net zo goed zijn dat je een tutor bent of een leraar, die met behulp van allerlei materialen leerlingen beter en sneller wil laten leren.

Handige tips om te werken met flashcards 

Het is erg makkelijk om te werken met flashcards en zeker wanneer je een bepaalde methode gebruikt die veel mensen hanteren. Ze nemen een hele stapel met flashcards die ze gemaakt hebben. Ze hebben dus bijvoorbeeld steekwoorden erop geschreven. Een vraag en antwoord zien we ook vaak terugkomen: de vraag op de voorkant, het antwoord op de achterkant. Dan kun je dus het volgende doen: werkt de hele stapel door en ga dit herhalen. Op een gegeven moment ga je erachter komen wat je wel onthouden hebt en wat niet. Het is dan goed om de kaartjes met wat je wel onthoudt, apart te leggen van de kaartjes met daarop datgene wat je niet onthoudt. Dan ga je even extra datgene oefenen wat je niet onthoudt. Vervolgens pak je de hele stapel erbij en ga je ermee verder. Het is slim om de oefensessies niet al te lang achter elkaar te doen, maar genoeg rust te nemen. Het hangt wel een beetje van je leerstijl af, want sommige mensen vinden het fijn om gewoon te blokken.

Het is aan te raden om de lesstof die je moet doornemen zeker 3 keer door te nemen. Het maken van flashcards is erg handig omdat je zo gemakkelijker memory maps in je geheugen maakt.

Pin It on Pinterest