Ondernemers in Nederland lopen behoorlijk wat risico tijdens het ondernemen. Dat is zoals we zeggen het risico van het vak. Het is wel mogelijk om op allerlei manieren het risico zoveel mogelijk te reduceren. Dat onderneemt toch een stuk lekkerder! Wij gaan in deze hem nog met je doornemen hoe het precies zit als het gaat over een holding oprichten. Wat is dat en wat zijn precies de voordelen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Wat is een holding?

Als we praten over een holding dan hebben we het eigenlijk over het moederbedrijf. Dit bedrijf wil je zo veilig mogelijk stellen. Je wilt dan ook hier geen ondernemersrisico´s mee lopen. Hoe pak je dat aan? Een werkmaatschappij oprichten is dan een optie. Deze hangt eigenlijk als het ware onder de holding. Er kunnen meerdere werkmaatschappijen onder een holding hangen. Een werkmaatschappij is in feite een bv. Met de werkmaatschappij onderneem je, met de holding doe je dat niet. De holding is dus min of meer passief te noemen, terwijl de werkmaatschappij actief is. 

Wat is het voordeel van een holding? 

In een holding (het moederbedrijf) kun je allerlei waardevolle zaken stallen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand, geld, auto´s, et cetera. Je zet ze dus op naam van de holding. Het vermogen van de holding en de werkmaatschappij zijn gescheiden. Dus wanneer een werkmaatschappij om zou vallen, dan kunnen schuldeisers niet komen aan het vermogen dat in de holding zit. Dit laatste is de kern van dit verhaal: een holding beschermt je waardevolle zaken. 

Deze bescherming doet denken aan de bescherming die een bv aan ondernemers biedt. Bijvoorbeeld wanneer we deze rechtsvorm vergelijken met een eenmanszaak. Bij de eenmanszaak vallen privé en zakelijk vermogen samen. Bij een BV zijn ze gescheiden.

Bovenstaande scheidingen van vermogen beschermen ondernemers in Nederland. 

Dus wanneer je bedrijf groter en groter wordt, dan kan het zeer rendabel zijn om een bv of holding op te richten.

Pin It on Pinterest