De Incasso advocaat helpt je gemakkelijk de wanbetalingen waar je tegenaan loopt van tafel te krijgen. Met andere woorden: je zult sneller de geldbedragen waar je recht op hebt ontvangen. We nemen in deze blog allerlei tips met je door, dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je geven. 

Incassoprocedure 

Wanneer er wanbetalingen zijn, dan is het tijd om een incasso advocaat in de arm te nemen, want deze kan jou helpen snel de verschuldigde bedragen op je bankrekening te hebben staan. Hoe zit het dan precies in elkaar? Het is mogelijk om een buitengerechtelijke incasso proces op te starten waarbij de advocaat een brief gestuurd naar de schuldenaars. In veel gevallen helpt dit en zal de wanbetaler overgaan tot betalen wanneer deze ertoe in staat is. Wanneer dit allemaal niet gebeurt, is het tijd om een gerechtelijk incassoproces op te starten. Dit betekent dat de advocaat naar de rechtbank gaat om jouw recht te halen. 

Verschil tussen incasso advocaat en incassobureau 

In principe mag iedereen zich een incassobureau noemen. Het is geen beschermde titel en je hoeft er niet speciaal een opleiding voor gedaan te hebben. Een incassobureau mag alleen brieven sturen naar de wanbetaler, maar niet de rechtbank in om een proces op te starten. Dit mag alleen een advocaat. Daarom is het erg belangrijk om goed voor jezelf te bepalen wat je precies wilt met een incassobureau. In sommige gevallen is het slim om een incasso advocaat in de arm te nemen omdat je zo sneller je doel bereikt. Want wanneer een incassobureau er niet uitkomt moet je alsnog naar de advocaat. Natuurlijk neem je deze stappen allemaal alleen als het ook daadwerkelijk de moeite waard is de verschuldigde bedragen te innen. Als de moeite niet tegen de baten opwegen, dan is het misschien slim om helemaal geen moeite meer in een wanbetaler te steken.

Pin It on Pinterest