Werk dichter bij huis

Wat is een vlinderklep?

Geplaatst op

We vallen lekker met de deur in huis: een vlinderklep is een type afsluiter dat wordt gebruikt om de stroom van vloeistoffen of gassen te regelen. Het bestaat uit een platte ronde schijf die aan een staaf of as is bevestigd in het midden van de schijf. Deze schijf kan worden gedraaid om de stroom van vloeistoffen of gassen te regelen.

Waar worden ze gebruikt?

Vlinderkleppen worden vaak gebruikt in industriële toepassingen, waaronder olie- en gaswinning, voedingsmiddelen en dranken, waterbehandeling en HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) systemen. Ze zijn populair vanwege hun eenvoudige constructie, lichtgewicht en compacte ontwerp en snelle bediening.

Wat zijn de voordelen van vlinderkleppen? 

Het gebruik van vlinderkleppen biedt verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze goedkoper dan andere soorten afsluiters. Ten tweede zijn ze snel en gemakkelijk te bedienen en vereisen ze geen grote kracht om te openen of te sluiten. Ten derde zijn ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waar hygiëne belangrijk is, zoals in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Bovendien zorgen ze voor een lage drukval in het systeem, waardoor de energiekosten worden verlaagd.

Welke soorten vlinderkleppen zijn er? 

Er zijn verschillende soorten vlinderkleppen beschikbaar, waaronder concentrische, excentrische en dubbel excentrische vlinderkleppen. Concentrische vlinderkleppen hebben een schijf die zich in het midden van de pijpleiding bevindt. Excentrische vlinderkleppen hebben een schijf die zich buiten het midden van de pijpleiding bevindt, waardoor de afdichting beter is en de kans op slijtage wordt verminderd. Dubbel excentrische vlinderkleppen hebben een schijf die buiten het midden van de pijpleiding is geplaatst en kan worden gekanteld, waardoor een betere afdichting en controle over de stroom mogelijk is.

Conclusie 

Een vlinderklep is een veelzijdige en kosteneffectieve afsluiter die in verschillende industrieën wordt gebruikt om de stroom van vloeistoffen en gassen te regelen. Ze zijn gemakkelijk te bedienen, te onderhouden en schoon te maken en zorgen voor een lage drukval, waardoor ze een belangrijk onderdeel zijn van veel processen en systemen.

Vlinderklep kopen? Kijk op festo.nl voor de nodige info over het aankoopproces.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden