Werk dichter bij huis

Wat is een incasso en wat doet een incasso advocaat?

Geplaatst op

In deze blog staan er interessante vragen voor je klaar. Deze vragen zijn het meest gesteld door mensen. Dit zijn vragen als: wat betekent een incasso? Wat voor dingen doet een incasso advocaat qua beroep eigenlijk? Als je deze blog goed doorleest, kom je erachter wat de antwoorden zijn op deze interessante vragen.

Wat is incasso?

Een incasso wordt ook wel een automatische incasso genoemd. Hierbij geef je toestemming aan een bedrijf of organisatie om eenmalig of elke maand, een bepaald geldbedrag van je bankrekening af te schrijven. Hierbij kun je denken aan een abonnement die je hebt afgesloten of vaste lasten zoals water en elektriciteit, die je moet afbetalen aan de overheid.

Wat doet een incasso advocaat?

In het kort gezegd is een incasso advocaat een bevoegd persoon die ervoor kan zorgen, hij tegen iemand anders de vorderingen kan laten stoppen (opeisen). De andere functie is dat de advocaat ervoor kan zorgen dat de vorderingen worden tegengesproken. Dit moet hij dan melden. In rechterlijke woorden wordt dat ook wel ‘aanspraak maken’ genoemd.

Welke opleidingen moet je volgen om incasso advocaat te worden?

Er moeten er nog veel dingen gebeuren, voordat je kan beginnen als incasso advocaat. Zorg er maar eerst voor dat je een VWO diploma hebt of bent doorgestroomd op Universiteitsniveau.

Als je dat incasso hebt, is het de bedoeling de bachelor Rechtsgeleerdheid te volgen. Dan kan jij namelijk jezelf jurist noemen. Daarna moet je de master Nederlands Recht halen.

Daarna kan jij je nog verder op een specialisatie richten: burgerlijk recht, bestuursrecht en strafrecht. Kijk goed in welke specialisatie incasso advocaat valt en start direct de opleiding. Als je deze hebt gehaald, dan kan je pas aan het beroep van incasso advocaat beginnen. Wij wensen jou heel veel plezier en succes!

Een incasso advocaat is best wel moeilijk te vinden. Ben je op zoek naar iemand die incasso advocaat is en zich in de buurt bevindt van Den Haag? Dan ben je op het goede adres. Laat je inspirerend door op de website van lipsadvocaten.nl , te kijken of er eentje tussen zit die bij je past!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden