Werk dichter bij huis

Wat is een geweldige advocaat?

Geplaatst op

In een ideale wereld zouden geweldige advocaten ook succesvolle advocaten zijn. Maar helaas zijn veel geweldige advocaten niet succesvol (en soms zijn de meest succesvolle advocaten niet per se geweldige advocaten). In deze blog delen we wat inzichten met je over wanneer een advocaat nu eigenlijk een goede advocaat is! Lees snel verder en ontdek hoe je een goede advocaat kunt herkennen.

Welke vaardigheden heeft een goede advocaat nodig?

Een goede advocaat, zoals bij Patist & Ploegmakers Advocaten, moet een combinatie hebben van een hoge intelligentie, sterke analytische en advocatuurlijke vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren (zowel mondeling als schriftelijk). Goede advocaten hebben doorgaans een passie voor een bepaald juridisch specialisme of praktijkgebied en beheersen deze expertise, wat een hoge mate van betrokkenheid bij hun werk bevordert. Zij begrijpen ook de doelstellingen van hun cliënten en pleiten op basis daarvan (niet op basis van het recht op zich). Als zij bijvoorbeeld een commerciële cliënt adviseren, zullen geweldige advocaten de zakelijke, maar ook juridische uitkomsten van hun argumenten op prijs stellen. Maar zelfs als je met al deze kwaliteiten geboren bent en vastbesloten bent om bepaalde expertise na te streven, ben je niet verzekerd van succes, want op een gegeven moment zul je waarschijnlijk je “grootsheid” op de markt moeten brengen en jezelf moeten promoten.

Welke vaardigheden heeft een succesvolle advocaat nodig?

Als je werkt voor een advocatenkantoor, moet je jouw diensten verkopen en klanten aantrekken – een hele andere vaardigheid dan  die we net hebben geschetst. Het aantrekken van cliënten vereist netwerken, het opbouwen van relaties, het spreken in het openbaar en het leren hoe je invloed uitoefenen en motiveert, om maar een paar vaardigheden te noemen! “Grootsheid” zonder de vaardigheden voor zakendoen is van weinig waarde voor een advocatenkantoor. Elke advocaat kan streven naar grootsheid, maar je zult meer nodig hebben dan de voor de hand liggende kwaliteiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden