Werk dichter bij huis

Waarom zijn pvc vloeren zo populair?

Geplaatst op

Veel mensen houden van pvc vloeren. Waarom is dat zo? Wat zijn de verschillende eigenschappen die deze vloeren populair maken? We gaan het je vertellen in deze blog. Daarom raden we je aan om snel verder te lezen wanneer je toe bent aan een nieuwe vloer. 

Er zijn natuurlijk ook nog allerlei andere vloeren waaruit je zou kunnen kiezen. We gaan in deze blog een aantal vloeren vergelijken met de pvc vloer. Dan kun je zelf beslissen voor welke vloer je wilt gaan. 

PVC-vloer 

We beginnen met de pvc-vloer. Wat is er zo handig en voordelig aan deze vloer? In de eerste plaats is het een vloer die voor veel mensen erg aantrekkelijk vanwege de prijs. PVC is in principe kunststof en dat is een relatief goedkoop materiaal. Daarbij is het ook erg sterk en kan prima schoongemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld de vloer zo nu en dan lekker dweilen en dan ruikt je woonkamer citroentjes fris. Zeker wanneer je allesreiniger gebruikt met een citroengeur, maar dat terzijde. Daarbij zijn er tal van design mogelijk met een pvc vloer. Wil je een houtdesign? Dat kan. Ook een beton look kan prima. 

Laminaat 

Een andere vloer die zeer populair is, draagt de naam laminaatvloer. Je kunt ook met een beperkt budget een vloer van laminaat aanschaffen. Het is leuk om zo’n vloer snel te kunnen leggen. En dat kan ook heel snel. Een vloer van laminaat is verkrijgbaar in verschillende designs. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatmotief of gewoon een ”normaal’’ houtvloerdesign. Je ziet dat veel starters / studenten gebruikmaken van een de mogelijkheden die een laminaatvloer biedt. 

Gietvloer 

Een andere optie waar veel mensen tegenwoordig enthousiast over zijn, is de gietvloer, die steeds populairder aan het worden is. In vergelijking met de hierboven genoemde vloeren is de gietvloer het hoogst geprijsd. De kwaliteit staat daarentegen ook vele treden hoger op de ladder. Een dergelijke vloer kan wel 20 jaar meegaan. Hij is gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. Dat moet je niet proberen met laminaat. Het is een sterke vloer die door zijn eigenschappen ook zeer flexibel is. Dit is een goed type vloer in combinatie met een vloerverwarming. In tegenstelling tot een betonvloer scheurt de gietvloer (gemaakt van kunststof) niet. Dat is een stuk duurzamer natuurlijk. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden