Werk dichter bij huis

Sneller je huis verkopen

Geplaatst op

Je huis verkopen zonder een makelaar kan verleidelijk zijn, maar het is het waarschijnlijk niet waard. De coronavirus pandemie heeft het landschap van de huizenverkoop veranderd – een ervaren makelaar kan helpen je huis in deze nieuwe omgeving op de markt te brengen.

Praat met ten minste drie verschillende makelaars om je lokale markt te begrijpen en een idee te krijgen van de huidige marktwaarde van je huis.

Krijg een huisinspectie voor de verkoop

Veel huizenverkopen omvatten een huisinspectie onvoorziene aan de kant van de koper. Een manier om verrassingen te voorkomen is om een pre-sale huis inspectie te krijgen. Een huis inspecteur zal kijken naar de belangrijkste systemen van het huis en aanbevelingen doen als er gebreken zijn die moeten worden aangepakt ASAP. 

Vermijd dure renovaties buiten de noodzakelijke reparaties

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de keuken en badkamer te renoveren, zijn de kosten misschien niet de moeite waard. Een renovatie vergt ook kostbare tijd. Gezien de verkopersmarkt in de meeste gebieden, is het een betere gok om essentiële zaken te repareren, zoals een boiler die op zijn laatste benen loopt, in plaats van geld te steken in renovaties. Er is een goede kans dat iemand het koopt zoals het is.

Bepaal een tijdlijn voor de verkoop

Wees realistisch over wanneer je klaar bent om te verkopen als een koper een bod doet dat je niet kunt weigeren.

Misschien moet je je huis snel verkopen vanwege een verandering van baan of een scheiding. Of misschien heb je extra tijd nodig om een huis te kopen omdat je huidige huis nog niet verkocht is. Zorg ervoor dat je weet wat de gemiddelde tijd is om een huis te kopen in je regio en stel een haalbare tijdlijn op.

Geef je huis de juiste prijs

Verkopers willen de beste prijs voor hun huis te krijgen, maar overprijzing het kan je huis doen wegkwijnen op de markt. Een makelaar kan je voorzien van een vergelijkende marktanalyse om te komen met een vraagprijs die in lijn is met wat soortgelijke woningen in de buurt waard zijn. Bij Makelaar Bussum kunnen ze je gemakkelijk verder helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden