Werk dichter bij huis

RPO is perfect voor jouw bedrijf!

Geplaatst op

In bedrijfsvoering zijn we constant op zoek naar de beste aanpak van onze ondernemingen op welk gebied dan ook. We horen het tegenwoordig dan ook steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van recruitment process outsourcing, ook wel RPO genoemd. Maar wat is dit nu eigenlijk? Wat zijn de voordelen van recruitment process outsourcing en waarom gebruiken bedrijven deze aanpak? In dit artikel lees je alles over RPO en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

Wat is recruitment process outsourcing?

Recruitment process outsourcing is het uitbesteden van de recruitment van je vaste personeel aan een externe partij. Hiermee bespaar je veel kosten. Een gemiddeld selectiebureau voor personeel vraagt al snel tot 20% van een jaarsalaris. Dit loopt behoorlijk op in de kosten wanneer je tientallen vacatures de wereld in wilt sturen. Dat spaar je met RPO uit. Met recruitment process outsourcing haal je een partner in huis die de tijd neemt voor je bedrijf om elke vacature volledig te doorgronden. Hierdoor kan de partner veel betere kandidaten zoeken die passen bij jouw bedrijf dan een gemiddeld extern bureau dat kan.

De positieve effecten van RPO in de praktijk

Voordat je een externe inschakelt om je te helpen met recruiten is het handig om te weten wat de positieve effecten van RPO zijn in de praktijk. Door gebruik te maken van recruitment process outsourcing neemt de interne tevredenheid in je team toe. Recruiters met een eigen recruitmentafdeling op locatie zijn namelijk altijd toegankelijk voor je team en zij kunnen snel op wensen en vragen inspelen. Het is ook fijn om te weten dat een RPO-partner consistent blijft. Er wordt dus niet zomaar iets vergeten! Ze halen bovendien een hele zorg uit handen van managers en teamleiders. Een RPO-partner is wendbaar en flexibel. Elk bedrijf heeft immers pieken en dalen. Ook zien we in de praktijk dat RPO een duurzaam succes heeft. Een werving-en-selectiebureau vervult in een jaar misschien net één vacature van de opdrachtgever. Een RPO-partner is betrokken bij je bedrijf en vervult taken waar je jarenlang profijt van hebt. Het verschil is dus enorm groot en recruitment process outsourcing is dus écht aan te raden bij bedrijfsvoering.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden