Werk dichter bij huis

Ontslagen? Wat nu?

Geplaatst op

Ontslag kan zorgen voor een moeilijke en vooral stressvolle tijd. Je komt niet graag in deze positie al is het helaas niet altijd te voorkomen. Je kunt namelijk ontslagen worden omdat je het werk niet levert zoals gewenst of omdat je er een beetje met de pet naar gooit. Soms kan een werkgever je er ook uit willen werken omdat je bijvoorbeeld te vaak afwezig bent, moeilijk inzetbaar of vaak ziek bent. Dit zijn allemaal factoren. Het hoeft overigens niet altijd eerlijk te zijn naar jouw mening, maar wel vaak gebeurt het. Hier valt dan gelukkig ook zeker wat aan te doen! In deze blog nemen we je graag mee in acties die je kunt ondernemen bij ontslag.

 

Wat kun jezelf doen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je nagaat of de werkgever gelijk heeft of niet. Ga bijvoorbeeld bij jezelf na of je alles altijd op tijd hebt afgeleverd of klaar hebt zoals afgesproken. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoe vaak je vrij, afwezig of ziek bent geweest. Hieruit kun je opmaken of er wel eerlijk naar je inzet wordt gekeken. Dan is het nog belangrijk om na te gaan of het probleem wel bij jou ligt of dat de cijfers zodanig gedaald zijn waardoor een werkgever heeft besloten om het team te verkleinen voor de kosten. In dit geval kan je gelukkig nog vaak je rechten inzetten. Het is dan ook aan te raden om je niet in een zielig verhaal mee te laten slepen en er genoegen mee te nemen. Het gaat hier tenslotte wel over je inkomsten en je toekomst!

Actie ondernemen!

Weet je niet zeker of het ontslag eerlijk gaat, of heb je het idee dat je door de baas eruit gegooid wordt om zijn kosten te besparen? Voorkom dit probleem dan en geef zeker niet zomaar op! Er zijn namelijk jammer genoeg teveel bedrijven die niet veel geven om jou persoonlijk en te veel bezig zijn met de inkomsten en winst. Tuurlijk is het dan wel echt aan te raden om voor jezelf na te gaan of je wel voor zo iemand zou willen blijven werken. Heb je onwijs veel tijd en energie in het bedrijf gestoken? Dan is het uiteraard wel goed om na te gaan wat je rechten erin zijn. Door een juridisch bedrijf in te schakelen weet je zeker dat je al je ontslagrecht krijgt die je verdient. Een van de belangrijkste rechten is het recht op een opzegtermijn. Dit wordt bepaald aan de hand van de jaren dat je er gewerkt hebt. Hoe langer het dienstverband, hoe langer de opzegtermijn. Als de werkgever de werknemer niet de juiste opzegtermijn geeft, kan dit leiden tot een schadevergoeding. 

Dan heb je nog recht op een ontslagvergoeding, dit is een financiële compensatie die je even zult dekken tot je een nieuwe baan hebt gevonden. Als je een professioneel bedrijf inschakelt zullen ze zorgen dat alles geregeld en nagelopen wordt waar jij allemaal recht op hebt. Laat dus zeker geen geld en rechten door je neus boren en zorg dat dit goed geregeld wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden