Wanneer je als zzp´er aan de slag gaat, dan is het erg belangrijk om de producten en diensten die je aanbiedt te laten beschermen. Ook als zzp´er heb je natuurlijk concurrenten die bijvoorbeeld wel geld willen besparen als het gaat over ontwikkelingskosten voor producten of diensten. Als ze zomaar een idee voor jou kunnen overnemen of nog erger en producten kunnen namaken, dan is dit voor jou nadelig. Lees snel verder hoe een merknaam registreren je beschermt. 

Bescherming van je producten en diensten

Actief zijn in een bepaalde markt gaat gepaard met een bepaald risico dat je loopt als zzp´er. Er zullen altijd concurrenten zijn die van jouw taart proberen te snoepen. Je kunt dergelijke problemen voorkomen door je merknaam te laten registreren. Dit biedt bescherming voor je producten en diensten op de markt.

Meerdere regio´s

Het is mogelijk om producten en diensten voor meerdere regio’s te beschermen: Nederland, Benelux Europa, heel de wereld. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je een webshop hebt die over de hele wereld beschikbaar is of wanneer je actief ben in Nederland en Duitsland. 

Logo beschermen

Bij de meeste merknaamregistratie zit ook een bescherming van het logo. Het logo is bijvoorbeeld het Coca Cola-logo. Dit logo bepaalt mede de identiteit van een merk in de markt.

Beschikbaarheid van de naam

Bij de registratie van een merknaam kun je heel gemakkelijk online controleren wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om de beschikbaarheid van de naam vast te stellen. Het  moet zo zijn dat een merknaam origineel is. Daar zijn allerlei regels voor. Bij deponeerjemerk.nl helpen ze je graag verder aan de nodige informatie hierover. 

Ideeën om te besparen voor je startup 

Veel beginnende ondernemers geven teveel geld uit aan dingen die ze niet nodig hebben. Wij raden je aan om je zeker niet op vakliteratuur te abonneren, altijd te onderhandelen over de zakelijke tarieven die komen met de telecommunicatie of het versturen van pakjes naar klanten (in het geval van een webshop). Daarnaast is het slim om eerst te werken met mensen met een flexcontract om daarna als het bedrijf wat groter is, hen bijvoorbeeld een jaarcontract aan te bieden. 

Pin It on Pinterest