Werk dichter bij huis

Letselschade oplopen tijdens het thuiswerken, wat nu?

Geplaatst op

Vandaag een artikel over letselschade in combinatie met thuiswerken. Thuiswerken is een fenomeen dat we steeds vaker terug zien komen. Tijdens de coronacrisis was het de bedoeling dat mensen elkaar zo min mogelijk zagen om er zo voor te zorgen dat het virus niet snel verspreid kon worden. Tijdens deze periode zijn veel mensen erachter gekomen dat ze dit eigenlijk wel fijn vinden. Ook werkgevers zien de voordelen ervan in. Zo wordt er geld bespaard op werkruimte, maar ook op reiskosten. Verder is het ook goed voor het milieu, dit omdat mensen niet meer steeds de auto in hoeven te stappen naar hun werk toe.

In hoeverre is de werkgever verantwoordelijk?

Mocht jij je afvragen in hoeverre je werkgever verantwoordelijk is op het moment dat jij letselschade oploopt op het moment dat je thuiswerkt, dan gaat dit artikel jou absoluut verder helpen. Het is namelijk zo dat werkgevers een zeer strenge zorgplicht hebben voor hun werknemers. Zo zullen zij ervoor moeten zorgen dat jij op een veilige en gezonde plek kunt werken. Dit is dus ook het geval wanneer je vanuit thuis werkt. Ook dan zal je werkplek ergonomisch moeten zijn. Loop jij RSI-klachten op doordat je vanuit thuis aan het werk bent? Dan kan je hier je werkgever voor aansprakelijk stellen. Zij zullen jou namelijk middelen moeten geven die ervoor zorgen dat jij je werkplek zo goed mogelijk kunt inrichten. Ook zullen zij jou voldoende voorlichting moeten geven zodat je zo gezond mogelijk achter een beeldscherm kunt werken.

Schakel een specialist in

Vind jij dat je werkgever jou niet goed heeft behandeld en heb je hierdoor klachten opgelopen, dan raden we je aan om hier een specialist voor in te schakelen. Een specialist kan jou namelijk perfect helpen en de letselschade verhalen op je werkgever.

Ben jij werkgever, dan is het dus zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat je personeel op een gezonde en verantwoorde plek kan werken. Dit moet dus ook het geval zijn op het moment dat er vanuit thuis gewerkt wordt. Doe je dit niet, dan kan een letselschade je een hoop geld kosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden