Wat heeft een freelancer nodig om aan de slag te gaan. We gaan een aantal handige tips met je doornemen. En de vorm die we daarvoor gaan kiezen is vraag en antwoorden. Lees snel verder.

Houd je cijfers bij

Superbelangrijk om de cijfers bij te houden van je bedrijf. Zo weet je waar je staat. Het is belangrijk dat je accountant de juiste cijfers heeft. Ook de Belastingdienst is er benieuwd naar. 

Doe stortingen!

Zorg ervoor dat je geld achteruit legt. Er kunnen moeilijke tijden aankomen. 

Houd altijd de totale kosten van je dienstverlening in gedachten

Je kunt alles goed willen regelen en netjes en mooi maken, maar het is belangrijk om niet te veel direct uit te geven. Denk aan allerlei abonnementen en vakliteratuur. 

Maak geen aannames over je lopende inkomsten

Het is altijd een valkuil om te denken dat je een riant bedrag binnenkrijgt. Dat hoeft in de realiteit niet zo te zijn. Geen aannames erover doen. 

Geef niet te veel korting

Kan zijn dat je graag wat korting wil geven aan klanten (met name vaste) om ze te pleasen en vast te houden. Maar overal waar ‘te’ voor staat….

Breng niet te veel in rekening

Het tegenovergestelde is ook waar: niet teveel in rekening brengen. Dat schrikt klanten af. En dat wil je natuurlijk ook niet. 

Wees strikt met je kredietcontrole

Het is goed om de cashflow in de gaten te houden. Zo weet je waar je staat. Dit staat natuurlijk in verbinding met de tips die we hierboven genoemd hebben. 

Pin It on Pinterest