Werk dichter bij huis

Hoe richt je een prettig thuiskantoor in?

Geplaatst op

Inmiddels zijn de meeste mensen al zeker een jaar lang thuis aan het werk. Dat heeft natuurlijk allemaal met de huidige corona te maken. Aan de andere kant is het een trend die in principe al lange tijd geleden was ingezet en in anno 2020 in een stroomversnelling kwam. Al dan niet gedeeltelijk heeft thuiswerken namelijk verschillende voordelen voor zowel werknemer als de werkgever. Toch is het vaak zo dat de werknemer zelf de verantwoordelijkheid heeft wanneer het gaat om de inrichting van zijn thuiskantoor. In deze blog willen we daar een beetje wat aandacht aan schenken. Lees daarom hier onze tips voor het inrichten van een prettig thuiskantoor.

Tip #1: Kies voor een juiste werkplek

Het is een vraag die misschien wat voor de hand ligt, maar desalniettemin een belangrijk antwoord biedt: Waar ga je eigenlijk werken? In de keuken aan de keukentafel? Aan een bureautje op de slaapkamer? Op de bank met de laptop op schoot? Elke plek heeft zijn voor en zijn nadelen. Zo heb je voor werken aan de keukentafel geen aanschafkosten voor een bureau en bureaustoel, maar ja, je zit misschien dan wel in dezelfde ruimte als waar gekookt wordt en de kinderen misschien ook hun huiswerk maken. Een eigen bureautje op de slaapkamer zorgt er misschien wel voor dat je prettig kunt werken zonder dat je wordt afgeleid, maar je zit dan wel op je slaapkamer. Dat is misschien niet altijd even professioneel tijdens een videovergadering. Denk hier dus goed over na en kies iets wat past bij jouw werk en manier van werken.

Tip #2: Schaf een bureau en bureaustoel aan

Hoewel veel mensen dachten dat het thuiswerken maar voor eventjes was, leek het er na de zomer op dat we toch wat langer thuis aan het werk zouden blijven en nog steeds niet vaak naar kantoor meer zouden terugkeren. Daarom had misschien nog niet iedereen gekozen voor een degelijke werkplek bestaande uit minimaal een bureau(tje) en bureaustoel. Als jij nog een van de laatste bent die dit niet heeft aangeschaft, dan is het tijd om toch maar tot aankoop over te gaan. Wij adviseren je in het bijzonder om een bureau of bureaustoel te kopen bij www.desko.nl waar je terecht kunt voor allerlei merken kantoormeubilair.

Gerelateerde berichten

DMS in de cloud: werk toe naar een hybride kantoor

Sinds de pandemie van een paar jaar geleden zijn we steeds meer thuis gaan werken. In eerste instantie was dat even wennen, want veel organisaties...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden