Werk dichter bij huis

Hoe maak ik thuis een werkruimte die geluidsdicht is?

Geplaatst op

Het is makkelijker dan je denkt om een werkruimte thuis te maken die gelaten dicht is. Steeds meer mensen werken vanuit huis en niet iedereen woont en werkt in een rustige omgeving. Daarom hebben we in deze blog een aantal tips voor je verzameld waarmee jij gemakkelijk een werkruimte thuis kunt maken die stil is en waar je makkelijk aan je taken kunt werken. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

Materialen waar je snel mee kunt bouwen

Er zijn materialen waar je snel mee kunt bouwen, denk bijvoorbeeld aan gipsbetonblokken, glasvezel en plexiglas. Wanneer je vloeren en plafonds een goede isolatielaag geeft, dan pak je die ook mee zodat daar dus geen geluid door kan komen. Op deze manier is het gemakkelijk om een stille werkruimte te maken waarin je gemakkelijk thuis kunt werken. 

Plexiglas bijvoorbeeld is erg gemakkelijk als je ramen in de ruimte wilt maken en niet zwaar wilt tillen en gemakkelijk wilt bewerken. Het materiaal is 30 keer sterker dan gewoon glas en weegt maar een fractie van het gewicht. Je kunt gemakkelijk plexiglas kopen via een online winkel als dokter-plexiglas.nl. 

Belang van goed klimaat 

Het is belangrijk dat in je werkruimte voldoende zuurstof naar binnen kan komen en dat er ook daglicht naar binnenvalt. Het is mogelijk om deze zaken veilig te stellen door een goede installatie voor de ventilatie aan te schaffen en eventueel planten in de ruimte zetten. Zorg er ook voor dat er ramen zijn waardoor daglicht naar binnen kan vallen, ramen van plexiglas zijn dus erg goed.

Op deze manier kun je gezond werken en zullen de resultaten van je werk ook veel beter zijn. Je ziet ook dat bij thuiskantoren de trends die heersen bij kantoren op de zaak, overgenomen worden. Laat je dus vooral inspireren door allerlei ontwerpen die je overal op internet en in dagelijks leven tegen kan komen.

Gerelateerde berichten

DMS in de cloud: werk toe naar een hybride kantoor

Sinds de pandemie van een paar jaar geleden zijn we steeds meer thuis gaan werken. In eerste instantie was dat even wennen, want veel organisaties...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden