Werk dichter bij huis

Hoe creëer je een perfecte thuiswerkplek?

Geplaatst op

Op de dag van vandaag, waar thuiswerken steeds meer de norm wordt, is het creëren van een effectieve thuiswerkplek essentieel. Of je nu freelancer bent, een eigen bedrijf runt, of gewoon vanuit huis mag werken, een inspirerende en functionele werkruimte kan het verschil maken. Daarom lichten we graag wat tips op om jouw eigen thuiswerkplek helemaal naar wens te laten maken. Lees dus snel verder.

Een goede ruimte kiezen is het begin

Begin met het selecteren van de juiste ruimte voor je thuiswerkplek. Kies een locatie met voldoende natuurlijk licht en minimale afleidingen. Een rustige omgeving helpt je te focussen en verhoogt je productiviteit. Zorg bijvoorbeeld voor een kleinere kamer in het huis waar de zon vaak op schijnt in de middag. In je slaapkamer heb je dit licht namelijk niet echt nodig aangezien je hier alleen in de nacht te vinden bent. Of overweeg de zolderruimte te gebruiken.

Aankleden van de ruimte

De vloer van je thuiswerkplek speelt een cruciale rol in het bepalen van de sfeer. Overweeg vloerbedekking voor bijvoorbeeld lekkere warme voetjes. Of kies voor laminaat voor een strakke en moderne look. Ook kan een mooie visgraat vloer zorgen voor een wat meer huiselijkere gevoel. Als je vloerbedekking, laminaat of een visgraat vloer kopen wilt is het belangrijk om rekening te houden met zowel stijl als functionaliteit. Investeer in kwaliteit, want de juiste vloer legt de basis voor een inspirerende werkplek.

Dan is het naast de vloer nog belangrijk om goede kleurkeuze te maken van de wanden. Hou het niet te saai, dit kan namelijk je motivatie beïnvloeden. En aangezien je hier regelmatig te vinden bent is een beetje sfeer en gezelligheid wel op zijn plaats. Zorg voor leuke gezellige kleuren of printen op  de muur. Of kleed de muur aan met kleurrijke schilderijen en foto’s.

Essentiële spullen en meubels

Minimalisme is de sleutel tot een georganiseerde thuiswerkplek. Kies een stevig bureau en een comfortabele stoel die bij je stijl past. Bij het uitzoeken van de stoel is het vooral belangrijk om een ergonomische stoel uit te zoeken. Zorg dat de stoel verstelbaar is en extra opties met zich mee brengt om rugpijn en andere klachten te voorkomen. Investeer daarnaast in voldoende opbergruimte om je werkruimte opgeruimd te houden. Kijk voor een extra kast, opbergkisten of zorg voor een groot bureau die deze mogelijkheden ook bieden zodat alles op een plek staat.

Dan is het belangrijk om te gaan kijken voor een goede computer. Heb je een laptop van je werk? Kijk dan voor een losse monitor, of 2 en koop er een losse toetsenbord en muis bij om gemakkelijk aan het werk te kunnen gaan. Plaats daarnaast een paar essentiële spullen, zoals een goede bureaulamp, organizers, pennenhouders en nog veel mee om je werkplek compleet te maken. Bekijk het internet voor leuke en handige accessoires.

Functionaliteit met handige accessoires

Maak je thuiswerkplek functioneel met slimme accessoires. Denk aan een draadloze oplader voor je apparaten, een kabelgoot om snoeren te organiseren, en een whiteboard of prikbord om notities en taken bij te houden. Voeg persoonlijke accenten toe, zoals planten of inspirerende kunstwerken, om een aangename sfeer te creëren. Of je nu een hele kamer aan je thuiswerkplek kunt wijden of slechts een hoekje in een kamer hebt, het is belangrijk om een ruimte te creëren die jouw productiviteit en creativiteit stimuleert.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden