Werk dichter bij huis

Heb jij wat nodig is om een succesvol advocaat te worden?

Geplaatst op

Veel mensen willen advocaat worden, omdat het een beroep is waarin je onrecht bestrijdt en complexe problemen moet oplossen aan de hand van opgestelde regels. Het is een beroep dat veel voldoening kent, zowel qua persoonlijke ontwikkeling als monetaire compensatie, maar niet iedereen heeft het in zich om advocaat te worden. Heb jij het wel in je, dan kun je wellicht in de toekomst aan de slag bij een mooie advocatenbureau als NAAM advocaten.

Het begin: de opleiding

Om succesvol advocaat te worden moet je vanaf dag 1 al netwerken. Dat begint uiteraard op de opleiding. Het is daarom aan te raden voor beginnende studenten om gelijk bij een bekende studentenvereniging aan te sluiten. Wil je bijvoorbeeld in Amsterdam aan de slag op de Zuidas, dan sta je zonder studentenvereniging met 1-0 achter. Het is een cultuur die zichzelf in stand houdt. Natuurlijk kun je het zonder studentenvereniging ook gewoon ver schoppen, maar jezelf ontwikkelen in het netwerken is een slimme zet. 

Welke persoonlijke eigenschappen heb je nodig om advocaat te kunnen worden?

Om advocaat te kunnen worden heb je verschillende eigenschappen nodig:

 

  1. Passie: Beginnende advocaten hebben veel concurrentie. je hebt daarom echt passie nodig om op te vallen en echt door het vuur te gaan voor je droombaan. 
  2. Doorzettingsvermogen: naast passie heb je dus ook veel doorzettingsvermogen nodig. Als advocaat kom je namelijk voor veel uitdagingen te staan. Ook maak je lange dagen en moet je altijd goed voorbereid zijn. Doorzettingsvermogen is dus superbelangrijk.
  3. Communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht: als advocaat is het jouw baan om mensen te overtuigen van je gelijk. Je zult dus goed moeten kunnen communiceren en continue mensen moeten overtuigen. Overtuigingskracht speelt hierbij een cruciale rol.

Kun je als advocaat thuiswerken?

Veel advocaten moeten op locatie of in de rechtbank hun werk uitoefenen. Toch zien we, met name dankzij de corona-epidemie, steeds meer advocatenkantoren die het thuiswerken stimuleren. Dat is ook helemaal niet zo’n gek idee, omdat je veel tijd kwijt bent in het doorspitten van documenten en het lezen van de regels en wetten. Als jij dat goed thuis kunt doen, omdat je hier beter kunt concentreren, zou het raar zijn om dat tegen te werken. Ook zien we dat steeds meer rechtszaken online worden gevoerd. Vooral in Amerika wordt dat steeds populairder. Ook omdat de afstanden hier een stuk groter zijn. In Nederland ben je binnen drie uur aan de andere kant van Nederland in een rechtbank. In Amerika duurt het soms 3 uur om van de ene stad naar de andere stad te rijden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden