Veel mensen beginnen tegenwoordig een startup en denken niet altijd even goed na over hoe ze op een ecologische manier hun bedrijf kunnen inrichten. Daarom willen we graag je inspireren met verschillende leuke tips waarmee je dit gemakkelijk en snel kunt doen. Het milieu verdient en heeft het nodig dat wij met z’n allen goed nadenken over hoe we het kunnen ontzien. Met bijvoorbeeld het gebruik van eco friendly packaging kan je startup direct al een goede bijdrage leveren aan een beter milieu. Over dit en meer lees je in deze blog. 

Eco friendly is prettig ondernemen!

Het geeft gewoon een goed gevoel als je ecologisch verantwoord aan het ondernemen bent. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit op een makkelijke en snelle manier te realiseren. Wanneer je gaat voor biologisch afbreekbare verpakking, dan zorg je ervoor dat je niet bijdraagt aan het ontstaan van plasticverontreiniging in het milieu. Dit is een groot probleem, want plastic laat zich namelijk niet gemakkelijk afbreken. 

Daarnaast is het mogelijk om allerlei andere aanpassingen te doen waardoor je beter voor het milieu bezig bent. Deze tips nemen je hieronder met je door. 

Tips om ecologischer te ondernemen

Het is gemakkelijker om ecologischer te ondernemen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld producten besteld bij leveranciers bij jou uit de buurt, dat zorgt ervoor dat er minder ver gereden hoeft te worden voor het transport. Dit scheelt al een boel. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je klantenkring zoveel mogelijk bij jou in de buurt te zoeken, dit scheelt weer reisuren voor jezelf. Wanneer het mogelijk is, dan kun je ook overwegen om bijvoorbeeld transport in de nabije omgeving met een bakfiets te doen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om transport in de stad. Wanneer je toch beschikking moet hebben over een auto of bus, ga dan kijken of je een ecologisch verantwoorde keuze hierin kan maken bijvoorbeeld geen diesel of benzine, maar eerder waterstof of elektrisch rijden. Zeker wanneer je bezorgt in de grote stad is het erg goed om elektrisch te rijden, zodat je dan de vervuiling van de lucht tegengaat. Natuurlijk is de elektrische technologie nog niet goed, omdat er veel vervuiling komt kijken bij de productie van de batterij. Maar alle beetjes helpen, denk gewoon na over wat jij als ondernemer kunt doen. 

Pin It on Pinterest