We vinden het erg leuk om je te inspireren bij de keuze of je nu dicht bij huis gaat werken of toch het ruime sop op wilt om in de offshore te gaan werken. Wat houdt dit laatste nu eigenlijk in? Dit en meer vertellen we in deze blog om je te inspireren je keuze te maken. Wil je meer weten over de machines die gebruikt worden in de offshore, dan moet je echt eens even op deze site kijken: https://www.kenzfigee.com/, dat geeft een mooi beeld van de werkomgeving. 

Dichtbij huis werken 

Er zijn redelijk wat voordelen verbonden met het dichtbij huis werken. We hebben het dan niet in de eerste instantie over thuiswerken, maar bijvoorbeeld werken in dezelfde stad. Je kunt dan op de fiets naar je werk en je kunt ook in de pauze als je wilt terug naar je huis om daar te eten en nog misschien wat dingen te doen. Dit laatste was vroeger ook normaal. Natuurlijk was er ook vaak de mogelijkheid om op het bedrijf te lunchen, maar veel mensen gingen ook gewoon naar huis toe tussen de middag. Doordat je dicht in de buurt van je huis werkt, heb je niet te maken met een lange reistijd van je woning naar je werk en weer terug. Zo houd je behoorlijk wat tijd over elke dag om andere dingen te doen. 

Werken in de offshore?

Het is een totaal andere tak van sport: een diamentraal andere keuze. Werken in de offshore is avontuurlijk en zeer ver van je woning vandaan, in de meeste gevallen. Het voordeel hiervan is, is dat je behoorlijk wat andere dingen ziet van de wereld dan alleen eigen stad. Dit is overigens niet altijd zo, want als je op een booreiland werkt, dan is de wereld ook vrij klein en meestal hetzelfde, op een kleine calamiteit na dan. Een ander voordeel is dat je gevarengeld krijgt. Daarbij maak je ook bijna niets op, op een booreiland. Verder ligt het loon een stuk hogere dan in andere sectoren. Je bent vaak zo´n 2 weken op het booreiland en daarna twee weken vrij. Zo wisselt dat af. Doorgaans is thuiswerken, kantoorwerk. Dat is totaal ander werk dan het zware werk in de offshore. 

Pin It on Pinterest