Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om de veiligheid in je bedrijf te waarborgen. Dit is zelfs wettelijk verplicht en het is voor jezelf natuurlijk ook veel beter dat je niet juridisch aansprakelijk bent voor verschillende dingen die kunnen gebeuren wanneer de veiligheid niet op orde is omdat er bijvoorbeeld niet genoeg aandacht voor geweest is, dat de richtlijnen niet gevolgd zijn. Kijk snel in deze blog met ons mee om te zien wat je kunt doen.

Certificeer je personeel 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ongelukken te voorkomen is te zorgen dat je personeel gecertificeerd is voor de verschillende functies die ze uitvoeren. Wanneer jij bijvoorbeeld veel mensen op de heftruck heb zitten, dan is het belangrijk om te zorgen dat ze allemaal een heftruckcertificaat hebben. Op deze manier weten ze veel beter hoe ze de heftruck moeten gebruiken en is de kans op ongelukken dus veel kleiner. 

Verdiep je in de regels

De regels zijn er niet voor niets en ze zijn opgesteld door de arbodienst om te zorgen dat je bedrijf op een goede manier kan werken en dat het risico zeer gereduceerd wordt. 

Er zijn allerlei procedures ontwikkeld om te zorgen dat werken op een veilige manier kan. Natuurlijk is het zo, dat bij bepaalde bedrijven en meer risico is op ongelukken dan in andere bedrijven, maar toch zijn er overkoepelende regels waar iedereen zich aan moet houden. 

Het is ook altijd mogelijk om een expert in de arm te nemen als je niet zeker bent van het feit of je bedrijf wel of niet helemaal voldoet aan de regelgeving. Je wilt natuurlijk geen risico lopen, dus het is altijd goed om een onafhankelijk oog eens rond te laten kijken binnen je bedrijf om te zien of er dingen anders moeten. Nu denk je misschien dat dit geld gaat kosten, maar wanneer je het niet doet gaat het nog meer geld kosten uiteindelijk.

Pin It on Pinterest