De deurwaarder inschakelen doe je meestal als je een klant/debiteur hebt die weigert betalingen te doen. Ook zelfs nadat de rechter heeft aangegeven dat ze moeten betalen. De deurwaarder is het laatste redmiddel.

Wat doet een deurwaarder?

De deurwaarder mag wettelijk als enige partij beslag leggen op (on)roerende goederen, banktegoeden, uitkering en inkomsten. Hiermee worden ambtshandelingen getroffen. Ook particulieren krijgen hiermee te maken. Daarom is het mogelijk om als particulier een deurwaarder in te schakelen. Wanneer je als particulier een andere particulier vordert, ben je verplicht om diegene een WK-brief te sturen. Het gaat er dus om wie je benadert en niet wie je zelf bent in dit geval. 

De voorwaardes

Het is erg belangrijk dat je een dossier opbouwt voordat je een incassobureau of deurwaarder inschakelt. Je moet een duidelijke en het liefst ook een ondertekende overeenkomst hebben. Of je moet andere duidelijke bewijzen hebben die aantonen dat er een overeenkomst was, zoals brieven of sms’jes.

Hoe meer bewijzen je hebt, hoe groter de kans dat de rechter jou gelijk zal geven in de rechtszaak. Bewaar dus alle e-mails, brieven en berichtjes die je naar jouw debiteur hebt gestuurd. Alles wat afgesproken is moet je bij voorkeur vastleggen, of laat deze altijd via de email bevestigen. 

Als je de debiteur meerdere keren gebeld hebt of hem meerdere keren via andere middelen hebt proberen te bereiken. Het kan ook zijn dat je zelf langs bent gegaan, maar tevergeefs. De schuld is nog steeds niet afbetaald. Nu is het tijd om een deurwaarder in te schakelen.

Dus om alles samen te vatten, heb je een debiteur die niet betaalt en kom je er zelf niet uit. Probeer dan een deurwaarder in te schakelen. Kijk eerst wat je zelf kan doen maar lukt dit niet of geeft de debiteur geen gehoor? Onderneem dan direct actie!

Pin It on Pinterest