Werk dichter bij huis

De belangrijkste tips voor het thuiswerken

Geplaatst op

Thuiswerken is tegenwoordig de nieuwste trend. Je ziet het steeds meer en meer in het werkleven. Zeker nu in tijden van Corona waarbij een van de maatregelen zelfs is om zo veel mogelijk thuis te werken. Niet meer in de file hoeven staan, heerlijk! Hier volgen enkele tips om het thuiswerken tot een succes te maken.

Volg je vaste routine

Veel werkzaamheden kunnen vanuit je huis worden uitgevoerd. Denk aan kleding borduren bijvoorbeeld. Voor het kleding borduren is het niet per se noodzakelijk om naar je werk te rijden, maar hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk begint aan de taak van het kleding borduren als je thuis bent? Een vast ritme aanhouden is belangrijk. Houd het ritme aan die je ook zou volgen als je daadwerkelijk naar je werk toe zou moeten. Zo zorg je ervoor dat je productiviteit op peil blijft. Bij het niet volgen van je schema, loop je het risico op uitstelgedrag en dat komt de productiviteit zeker niet ten goede.

Je verdient pauzes

De tweede tip heeft te maken met het volhouden van de werkzaamheden. Neem eens een pauze tussendoor, net zoals je dit gewend bent op je werk zelf. Even terug naar het voorbeeld van kleding borduren. Als je geen pauzes neemt tijdens het kleding borduren, krijg je na verloop van tijd vanzelf kramp in je handen. Dat is niet wenselijk uiteraard en daarom dien je zo nu en dan eens een pauze te houden.

Contact is key

Tot slot de tip om contact te behouden met je collega’s en ook met je leidinggevende. Geef aan of er dingen zijn waar je tegenaan loopt en zorg daarnaast voor het nodige contact door bijvoorbeeld een online borrel te organiseren. Werken vanuit huis is fijn, maar er zit ook een groot nadeel aan. Je ziet je collega’s veel minder en dat kan soms lastig zijn. Je mist dan het stukje contact.

Er zijn veel werkzaamheden uit te voeren vanuit huis, maar probeer dus je vaste routine te volgen om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk iets doet. Neem daarnaast pauzes en behoud het contact met je collega’s.

Gerelateerde berichten

DMS in de cloud: werk toe naar een hybride kantoor

Sinds de pandemie van een paar jaar geleden zijn we steeds meer thuis gaan werken. In eerste instantie was dat even wennen, want veel organisaties...

Lees meer

Over ons

We nemen met je door wat je kunt om beter dichterbij huis te kunnen werken en waarom het slimmer is.

Contactgegevens

Via info @ werkdichterbijhuis .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden